Lastenkuljetusperäkärryt -kokemuksia?

Keskustelua tekniikasta yms..
Avatar
Jaakko
Administrator
Viestit:697
Liittynyt:Ti 25.05.2004 09:24
Etunimi:Jaakko
Sukunimi:Parkkonen
Jäsennumero:1316
Tarkistenumero:8235
Lastenkuljetusperäkärryt -kokemuksia?

Viesti Kirjoittaja Jaakko » La 02.03.2013 12:06

Nyt olisi tarjolla hieman pehmeämpää XTR:ää lapsellisille. Olen tässä hieman ihmetellyt kärryjen ihmeellistä maailmaa ja todennut että hyvältä vaikuttavissa tuotteissa hintaa on jo jonkinlaisen polkupyörän verran! Kertokaahan kokeneemmat saako rahalle vastinetta esim. tällaisissa. Nuo Chariotit vaikuttivat houkuttelevilta jos saman kärryn saa lisäosalla kulkemaan myös suksien perässä. Ja näissä on sellainen etu pyöriin verrattuna että "karvalakkimalli" eli se halvin on myös kevyin... Seuraava kysymys on, kuinka pitkään kaksi lasta viihtyy yhdessä kärryssä eli kannattaako varautua ostamalla jo nyt vähän leveämpi vai tyytyä yhdenistuttavaan? Jälkimmäinen olisi ainakin kevyempi mikä tietysti hipoilijaa kiinnostaa.

Toki jos on muistakin vastaavista kokemuksia niin otetaan vastaan, mutta kun on ollut tapana hankkia kalustoa ilman kompromisseja itsellekin niin eihän sitä oikein jälkikasvua viitsi mihin tahansa vaunuun laittaa istumaan. Mutta jos varastossa lojuu hyvä laite vailla käyttöä, käytettynä hankin mielelläni! Minkä tahansa laitteen koeajokin kiinnostaisi, että voisi todeta, jaksaako poika perässä istuskella ja kuinka pitkään, ettei käy niin että kohta itse tarjoan kallista kärryä käyttämättömänä myyntiin...

Saa toki spekuloida palstan hengen mukaisesti kiinnitysmekanismeilla, jarrujen ja jousituksen tarpeilla, painon vaikutuksella, vetoaisan jäykkyydellä ja kankaan pesuominaisuuksillakin. ;)
Kunpa rungonkin naarmut arpeutuisivat

Petteri
Newbie
Viestit:22
Liittynyt:Ti 21.06.2011 21:47
Etunimi:Petteri
Sukunimi:Hannula
Jäsennumero:2102
Tarkistenumero:8235

Re: Lastenkuljetusperäkärryt -kokemuksia?

Viesti Kirjoittaja Petteri » Su 10.03.2013 15:48

Ei suoranaisesti vastaa kysymykseen, mutta ehkä tästä saat yhden perspektiivin, kun mietiskelette ostosta.

Meillä on ollu Bilteman kärry lähes päivittäisessä ajossa muutaman vuoden ja osan aikaa ympärivuotisesti. Viime kesänä katkesi renkaasta akseli ja kummeja on kulunut, mutta muuten toiminut loistavasti. Uuden renkaan akseleineen sai "takuuseen" Biltemasta. Nyt alkaa lapset olemaan vähän isoja 4/6v, mutta eiköhän tolla ens kesä mennä vielä ainakin kamojen kuljetuksen ja nuoremman osalta pidemmillä matkoilla kyyti kelvannee edelleen.

Kärri on toimiva peli, vetokoukkoja saa lisää kaupasta eri pyöriin ja ei tartte jännittää että pöllitään esim tarhan pihasta päivän aikana. Pidemmille matkoille (yli 10km päivittäin) monttuisella tiellä harkitsisin jotain jousitettua kalliimpaa mallia. Yleisesti tosin, mitä kuoppaisempi kyyti, sitä iloisempia hihkaisuja kärrystä kuuluu.

Avatar
Lare
Full Member
Viestit:617
Liittynyt:Ti 04.05.2004 14:01
Etunimi:Lauri
Sukunimi: Nurminen
Paikkakunta:Stadi
Viesti:

Re: Lastenkuljetusperäkärryt -kokemuksia?

Viesti Kirjoittaja Lare » Su 10.03.2013 23:09

Testit kiinnostaa speksaajia. Onko noista kärryistä ollut hiljattain jotain vertailua?

miikka
Newbie
Viestit:41
Liittynyt:Su 14.09.2008 19:57
Etunimi:Miikka
Sukunimi:Hakari
Jäsennumero:1896

Re: Lastenkuljetusperäkärryt -kokemuksia?

Viesti Kirjoittaja miikka » Ma 11.03.2013 22:19

Burleyn honey bee löytyy tällä hetkellä. Chariotin cougar oli hetken alkuun ihmeteltävänä mutta siinä oli pieni tavaratila johon mahtui lähinnä aamun lehti ja vaihdettiin vielä. Tarvittiin kuitenkin iso kontti johon mahtuu kokopäivän retkikamat. Toinen mihin kiinnitin vertaillessa huomiota oli sisäkorkeus jossa pitää kypärä vielä huomioida. Juoksumahdollisuuden tarpeellisuuden voi myös harkita, kuten myös leveys täysikokoisena (mahtuuko varaston/portin ovesta sisään vai pitääkö irrottaa renkaat), renkaan irrotuksen helppous yms. Jousitus on toki kiva mutta riippukeinutyylin istuin suodattaa pikkutärinät ja kun cougarissa on vaan lehtijouset eikä mitään kashima-pintaa ;-/ niin en minä sitä kokenut tarpeelliseksi. Ei kai kärryjä kukaan polulla vedä, eihän? Kaksipaikkaista pidän parempana niin saa kaverin mukaan. Tässä yksi testi: http://kuningaskuluttaja.yle.fi/node/2851

Vastaa Viestiin